5 SÄTT ATT FÅ EN BLOGG ATT LIKNA EN HEMSIDA

11:11 Unknown 22 Comments

website iconDATORKUNSKAP
5 SÄTT ATT FÅ EN BLOGG ATT LIKNA EN HEMSIDA
(5 WAYS TO MAKE A BLOG LOOK LIKE A WEBSITE)

Har du någonsin funderat på vad du ska göra för att din blogg ska likna hemsida? Det behöver du inte göra längre. I denna artikel kommer du att få 5 sätt som gör så att din blogg kommer att se ut som en hemsida.

1. Köp ett Domännamn.

Just nu har du kanske en webbadress som ser ut såhär: www.dinblogg.blogspot.se eller liknande, men om du vill ha en mer personlig och professionell adress, så kan du köpa ett domännamn. Då kommer din webbadress att se ut såhär istället: www.dinblogg.se
blog, blogger, blogging icon     Du kan köpa ett domännamn via olika sidor som säljer sådana, men även via Blogger. Detta blir en förändring som är stor, men som inte kostar mycket.


2. Lägg till kategorier så som "Om", "Frågor och Svar" och "Kontakt".

Om du vill visa att du tar din blogg på allvar och vill göra så att den liknar en hemsida, så ska du lägga till kategorier så som "Om", "Frågor och Svar" och "Kontakt".
     Dessa kategorier kommer att göra din blogg trovärdig, men även så att den liknar en hemsida eftersom de har sådan kategorier.


3. Lägg till Ikoner för Sociala medier.

Detta tips gör så att du får "Fans" till din blogg, precis som hemsidor. Du kommer att få folk som vill besöka din blogg dagligen.
     För att lägga till Ikoner för Sociala medier, så kan du använda vanliga bilder och lägga till länkar, men om du vill ha det snyggt och utan krångel kan du använda sidor så som AddThis och ShareThis. (AddThis är lite enklare att använda)


4. (Våga) Leka med Avancerade Designinställningar.

Om du vill att din blogg ska likna en Hemsida, så måste du också Leka med Avancerade Designinställningar. Här kan du ändra sidans bakgrundsfärg, färgen på länkarna och mycket mer. Våga göra detta! Det är lättare än det låter.
     Du kan ta fram en hemsida du vill att din blogg ska likna och sedan så ändrar du på designen på din blogg så att den liknar hemsidan. Du hittar denna inställning genom Mall ---> Anpassa ---> Avancerat.
5. Lägg till en Favikon.


ALLA hemsidor har en anpassad Favikon och om du nu vill att din blogg ska likna en hemsida, Lägg till en Favikon.

Börja med att skapa en Favikon. Favikonen ska ha storleken 16 x 16 och du kan skapa en via Photoshop, Paint eller online.
     Gå nu till Layout och tryck på Favikon. Ladda sedan upp din Favikon. När din Favikon är uppladdad, så kan det ta mellan 24 till 48 h innan den syns, så ha tålamod och sitt inte och ladda om sidan om och om igen. Det hjälper inte, utan gör väntetiden längre.


Nu har du en blogg som liknar en Hemsida, men även med funktioner som en Hemsida.
Kommentera gärna för fler liknande inlägg...

22 kommentarer:

Kommentera gärna, men följ reglerna som ni även finner här nedan!

Regler för att kommentera:

Du får EJ...

1. Använda svordomar!
2. Länka till virussidor eller liknande!
3. använda bilder med dåliga betydelser eller liknande!
4. Svara på andras kommentarer med förnedringar eller liknande.

Om man inte följer reglerna så raderas kommentaren.