FIFA WORLD CUP - DEL 1

13:38 Unknown 2 Comments

IDROTT OCH HÄLSA
FOTBOLLS VM
DEL 1

Nu är fotbolls VM slut och här sammanfattas detta VM(2014) och VM genom tiderna i tre delar. Detta är Del 1 i denna serie.

I del 1 av denna serie så kommer ni att finna information om VM genom tiderna och annan grundläggande information.

Fotbolls-VM, officiellt FIFA World Cup (tidigare Coupe Jules Rimet), är en mästerskapstävling i fotboll för landslag som har spelats vart fjärde år sedan 1930, med undantag för 1942 och 1946, då andra världskriget och dess följder tillfälligt satte stopp för arrangemanget. I huvudturneringen deltar sedan 1998 32 landslag. Huvudturneringen (kallad VM-slutspelet) är slutfasen i en mer omfattande turnering som varar i upp till 3 år och där ca 200 landslag deltar.
     Lagen kvalificerar sig genom spel i olika geografiskt bestämda kvalgrupper, med undantag för värdländer, som är direktkvalificerade. Tidigare var även det regerande världsmästarlandet direktkvalificerat till nästa turnering, men den regeln togs bort efter VM-slutspelet 2002. Orsaken var att Fifa ansåg att de regerande världsmästarna fick för få tävlingsmatcher inför VM-slutspelet.
The opening ceremony of the FIFA World Cup 2014 42.jpg     Världsmästerskapet har spelats 20 gånger och det har vunnits flest gånger av Brasilien som har fem titlar. De är också det enda land som deltagit i samtliga världsmästerskap. Italien och Tyskland (Västtyskland) har vunnit fyra gånger, Argentina och Uruguay två. England, Frankrike och Spanien har vunnit varsin gång. De regerande mästarna är Tyskland som den 13 juli 2014 i finalen besegrade Argentina och därmed vann VM för fjärde gången sedan 1990.
     År 2002 arrangerades för första gången mästerskapet av två länder, Sydkorea och Japan. År 2010 arrangerades världsmästerskapet av Sydafrika. Det var första gången som turneringen spelades i Afrika.

Klicka HÄR för att komma till del 2.

2 kommentarer:

 1. Really good. looking forward for the 2nd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you! You can find the second through this link,

   http://kunskapkallan.blogspot.se/2014/07/vm-i-brasilien-del-2.html

   Radera

Kommentera gärna, men följ reglerna som ni även finner här nedan!

Regler för att kommentera:

Du får EJ...

1. Använda svordomar!
2. Länka till virussidor eller liknande!
3. använda bilder med dåliga betydelser eller liknande!
4. Svara på andras kommentarer med förnedringar eller liknande.

Om man inte följer reglerna så raderas kommentaren.